Excursieprogramma

17 juni 2022

Op vrijdag 17 juni geven we je graag een kijkje in de keuken van offshore wind. We gaan deze dag op bezoek bij een aantal prominente stakeholders die je alles vertellen en laten zien over de concrete praktijk. En je krijgt uiteraard de kans om vragen aan hen voor te leggen. Gedurende de dag verzorgen wij het vervoer, koffie/thee en de lunch. Er zijn deze dag 2 excursie mogelijkheden; in en rond IJmuiden en naar Den Helder.

* Deelnemers aan het congres en/of diner hebben de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de excursies.

Excursie Den Helder

09:30 uur

Boarding in IJmuiden aan boord van Damen’s  baanbrekende Fast Crew Supplier (FCS) 7011-klasse – de Aqua Helix.

10:00 uur

Vertrek vanuit  IJmuiden. We varen langs het Amalia windpark en het Hollandse Kust Noord-gebied. Aan boord zijn Roos Knulst, O&M manager Crosswind Hollandse Kust Noord en Remco Streppel,  Head Offshore wind operations, Eneco.

Roos en Remco zullen toelichting geven over het Prinses Amaliawindpark en Hollandse Kust Noord. Roos en Remco werken veel samen omdat Remco’s team zorg zal dragen voor de dagelijkse operationele zaken voor HKN.

Ook aan boord is Sjaco Pas van de Kustwacht. Sjaco is beleids adviseur nautische zaken en verteld over het nieuwe Kustwachtcentrum en zal hier interactief uitleg over geven.

12.00 uur

Aankomst in Den Helder, Blueport, alwaar lunch klaar staat. Na de lunch worden er interessante presentaties gegeven. Snel meer hierover!

14:00 uur

Retour naar IJmuiden per bus

15:00 uur

Terug in IJmuiden

Excursie IJmuiden

09:30 uur

Ontvangst met koffie/thee bij de nieuwe onderhouds hub van Vattenfall. Robin van Buchem, Head of Operations Vattenfall Nederland, geeft een presentatie met aansluitend een rondleiding door de onderhouds hub en een kijkje bij de bootlanding.

10:30 uur

We gaan aan boord van de Koningin Emma en varen vervolgens door de nieuwe ‘Zeesluis IJmuiden’.

11:30 uur

Aankomst bij Wind Cable Service in Velsen-Noord. Hier is de cable storage voor de diverse windparken. Steef van Wort, commercieel manager Wind Cable Service, geeft een presentatie en we krijgen een rondleiding.

12:30 uur

Lunch aan boord. Aan boord geeft Michael van Toledo, General manager TMA Logistics, een presentatie over de werkzaamheden die TMA Logistics rondom diverse windparken heeft gedaan. Op de terugweg varen we via het bestaande windpark Egmond aan Zee en nemen we een kijkje de aanlanding van TenneT. Manon Raats van TenneT is ook aan boord en die verteld alles wat we willen weten over de werkzaamheden rondom deze aanlanding.

14:00 uur

Aankomst in Marina Seaport, afsluiting van het programma.

Inschrijven voor de excursies