Sjoerd Bartlema: ‘Wij bundelen de krachten om te investeren in een duurzame energietransitie voor de dag van morgen.’

Op donderdag 16 juni staan partners F&B Group en Certion voor het eerst samen op WindDay nadat zij in september vorig jaar hun samenwerking hebben aangekondigd. Reden genoeg om Sjoerd Bartlema (CEO) een aantal vragen te stellen over de ambities, toekomstplannen en een bijzondere bekendmaking die plaats zal vinden op de dag van het event. Lees hieronder verder.

 

Wat was de reden voor Certion en F&B om krachten te bundelen?

“In september vorig jaar maakten wij vol trots het nieuws bekend. Een samensmelting van F&B- en Certion voelde als een logische en slimme zet om uit te groeien tot dé expert in windenergie en opdrachtgevers te ontzorgen door heel Europa. Door de samenwerking hebben we een nog breder en specialistischer dienstenaanbod en kunnen we we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie leveren en de groei van de windmarkt vergroten. Ook voor onze mensen biedt het meer kansen. Er is meer kennis en er zijn meer mogelijkheden om nieuwe ervaringen op te doen, onshore en offshore.”

 

Een hele verandering voor beide bedrijven. Waar let je op?

“Het belangrijkste speerpunt van de samenwerking is dat we dit samen doen; samen met onze windexperts, de monteurs en de binnendienst, maar ook met onze leveranciers, klanten en relaties. We zijn een mensgerichte organisatie. De mens staat bij ons centraal en dat moet ook zo blijven. Daarnaast hebben beide bedrijven een goede ‘klik’ in cultuur en is het belangrijk dat we onze gezamenlijke kernwaarden blijven doorleven. ‘Samen’ is daar één van, maar ook deskundig, betrouwbaar en verantwoordelijk zijn waarden die we blijven uitdragen.”

Wat betekent dit voor jullie diensten in de toekomst?

“We bieden nu een totaalpakket aan onze opdrachtgevers, in heel Nederland en daarbuiten. We kunnen inspringen op elke fase in de levenscyclus van een windturbine; van service en onderhoud tot aan montage, demontage, blade services en inspectie en advies. op land als op zee. Samen met onze opdrachtgevers halen we het hoogste rendement uit hun turbines. Dit doen we zo nodig dag en nacht, altijd met veel plezier. We hebben alles in huis om de klus te klaren en door krachten te bundelen kunnen we onze dienstverlening nog verder professionaliseren en uitbreiden.”

Hoe zie jij de toekomst voor je?

“De toekomst hangt af van hoe wij als mensen handelen. Ik geloof erin dat we het niet kunnen laten bij wat het nu is. E moet iets gaan gebeuren. We moeten onze planeet verduurzamen. Onze generatie heeft de verantwoordelijkheid de aarde zo achter te laten als hoe wij het ontvangen hebben, misschien nog wel beter.”

“Ook binnen ons bedrijf gaat duurzaamheid steeds meer leven. Dat moet ook. Onze kernwaarde ‘verantwoordelijk’ gaat dan ook verder dan de verantwoordelijkheid die wij voelen naar onze mensen en opdrachtgevers. Onze zorg voor de planeet is hier een belangrijk onderdeel van. Wij kunnen onze kennis van de wind inzetten voor een groenere wereld, en die kans moeten we benutten.”

 

Waar kijk je het meeste naar uit op WindDay?

“Ik, en dan spreek ik namens het hele team, kijk er natuurlijk zeer naar uit om onze klanten, relaties en partners weer te ontmoeten. Ook is achter de schermen bij ons hard gewerkt aan de positionering van onze bedrijven. Hier mag ik nu niet veel meer over kwijt, anders krijg ik ruzie. Wat ik wel kan zeggen is dat ik erg trots ben op het eindresultaat. Kom het vooral zelf zien bij onze stand, nummer C.”

Meer over de visie van Sjoerd Bartlema? Bekijk hieronder een korte visie. 

Bezoek de website van de WindDay.

Naar de website

 

Meer informatie over F&B- en Certion?

https://www.fenbgroup.nl/

https://certion.nu/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WindDay website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023