De toekomst van windenergie in Flevoland

Flevoland staat vol windmolens die duurzame windenergie opwekken voor de rest van Nederland. Ze zijn hier in Flevoland trots op, omdat ze een grote bijdrage leveren aan het verduurzamen van energie. Windenergie speelt namelijk een grote rol in de duurzame energietransitie, het is niet voor niets de goedkoopste bron van duurzame energie voor een duurzame samenleving. De inzet van het kabinet op windenergie, maakt dat innovaties nodig zijn. Hoe ziet de toekomst van windenergie er in Flevoland uit?

Windenergie met aandacht voor mens en milieu

Jop Fackeldey, gedeputeerde provincie Flevoland, vertelt dat de huidige windmolens vervangen worden door nieuwe, moderne molens als onderdeel van het Regioplan Wind. Hiermee zijn zij in staat om met minder molens, meer energie op te wekken: genoeg voor maar liefst 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens. Hierbij is niet alleen aandacht voor de energietransitie, maar ook voor mens en dier in Flevoland. De nieuwe windmolens worden beter in het landschap geplaatst, waardoor het opener en rustiger wordt. Daarnaast gaat een deel van de opbrengsten naar het verbeteren van het gebied rondom de molens, waardoor deze nog meer onderdeel van Flevoland worden.

Ga aan de slag met duurzame energie

Wil jij meer weten over het Regioplan Wind en de toekomst van windenergie door innovatieve, nieuwe windmolens? Kom dan naar WindDay 2023 om te netwerken, ideeƫn en inzichten uit te wisselen en aan de slag te gaan. De laatste hand wordt gelegd aan het programma voor dit evenement, dus hou de website van WindDay 2023 goed in de gaten om op de hoogte te blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WindDay website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024