Impuls Zeeland: verduurzamen en versterken van de Zeeuwse economie

Met een belangrijke rol in toekomstbestendige innovaties in Zeeland presenteren we Impuls Zeeland als partner van WindDay 2024 en Energy Port Zeeland. Als directeur is Dick ten Voor trots op de rol van Impuls Zeeland, als aanjager van innovatie en centraal aanspreekpunt in de organisatie van WindDay. Impuls helpt ondernemers bij het omzetten van ideeën naar toekomstbestendige innovaties en ondersteunt Zeeuwse bedrijven met internationale ambities. De doelstelling hiervan is het verduurzamen en versterken van de Zeeuwse economie.

Door inspirerende ideeën te signaleren en mogelijkheden te verkennen, zet Impuls Zeeland zich in voor de groei van de sector en het aantrekken van bedrijven naar de regio. Impuls speelt een sleutelrol in het verbinden van bedrijven en het stimuleren van succesvolle initiatieven.

De ambitie met betrekking tot offshore hernieuwbare energie in Zeeland is duidelijk. Impuls kan gezien worden als een sparringpartner voor ondernemers, initiator van resultaatgerichte projecten zoals de energietransitie, en een betekenisvolle verbinder in en buiten Zeeland. Met de betrokkenheid bij RES 2.0, de Taskforce Netcongestie en de verdere ontwikkeling van het cluster Energietransitie en Circulaire Economie, streeft onze organisatie naar een duurzame toekomst.

De verdere ontwikkeling van wind op zee biedt enorme kansen voor Zeeland en Impuls is vastbesloten om deze te benutten. Met plannen voor de uitbreiding van de kenniswerf en de KAAP, evenals de intensivering van samenwerking binnen Energy Port Zeeland en Fieldlab Zephyros, wil Impuls de innovatie en samenwerking in de regio versterken.

Door samen te werken aan een krachtig, duurzaam en veilig energiesysteem, zet Impuls zich in voor een toekomst waarin offshore hernieuwbare energie een centrale rol speelt in de energie industrie van Zeeland.

Zeeland heeft veel kansen in de verdere ontwikkeling van wind op zee, met mogelijke bouw van offshore windparken en diverse aanlandingen van stroom. Tijdens WindDay 2024 hoopt Impuls Zeeland mooie verbindingen met Zeeuwse partijen te creëren, om de provincie verder op de kaart te zetten.

Geef een reactie

WindDay website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024