North Sea Port: Partner van WindDay 2024

Maak kennis met North Sea Port, het leidende havenbedrijf in de regio’s Vlissingen, Borssele, Terneuzen en Gent. Sinds 2009 is North Sea Port een organisatie die als marktleider gezien kan worden in de offshore windsector. De bedrijven in het havengebied van North Sea Port waren betrokken bij meer dan 70 offshore windprojecten in diverse onderdelen van deze industrie. Variërend van onderhoud, assemblage, productie en installatie tot zelfs een heliport. Als Commercieel Manager ben ik, Peter Geertse, direct betrokken bij de energietransitie in ons havengebied, met een specifieke focus op offshore wind en waterstof.

In de toekomst zal dit direct gerelateerd zijn aan offshore wind vanwege de aanlanding van stroom van offshore windparken in onze haven. Dit is een rol die we met trots vervullen. Daarnaast ben ik een van de initiators van platform Energy Port Zeeland, opgericht in de aanloop naar de bouw van de Borssele windparken voor de kust van Zeeland. Elke dag vind ik vreugde in het streven naar vooruitgang binnen deze sector.

Belangrijke activiteiten en ontwikkelingen gericht op windenergie binnen North Sea Port omvatten onder meer de productie en assemblage van onderdelen, substations en funderingen, de installatie van windparken, mobilisatie en demobilisatie, het lossen en laden van stortstenen, het onderhoud aan windparken, cable spooling yards, decommissioning, shiprepair, en de ontwikkeling van converter- en verdeelstations. Tevens spelen de aangesloten onderwijsinstellingen een belangrijke rol in deze dynamiek.

Bij North Sea Port is onze missie duidelijk: we streven ernaar om de groeiende sector van offshore hernieuwbare energie te faciliteren en te ondersteunen. Hierdoor kunnen niet alleen andere industrieën in ons havengebied, maar ook in de regio, hun processen verduurzamen door elektrificatie en het gebruik van waterstof. We erkennen de uitdagingen van het opschalen van offshore windprojecten en apparatuur in de toekomst, met turbines en funderingen die steeds groter en zwaarder worden. Daarom investeren we in meer ruimte en kadebelasting, en anticiperen we op de snelle groei van de markt in de komende jaren.

Tijdens WindDay 2024 willen we ons niet alleen profileren als een belangrijke pionier in deze sector, maar ook brainstormen over belangrijke verbeteringen voor de windenergie-industrie. Investeringen in klimaat en energietransitie zijn tevens 2 van de 8 belangrijkste pijlers van onze toekomstvisie en strategie.

Door nauw samen te werken met de bedrijven in onze haven en lokale en regionale overheden werken we aan een duurzame veerkrachtige toekomst voor onze regio. Kom meer te weten over de mogelijkheden die North Sea Port en onze havenbedrijven Zeeland kunnen bieden tijdens WindDay 2024.

Geef een reactie

WindDay website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024