Een ontwikkeling die verder gaat dan alleen mechanisch

Draftec

Windenergie is veel meer dan alleen mechanische arbeid, tegenwoordig staat het vooral bekend als schone elektriciteit die met de windturbines wordt opgewekt. Een prachtige ontwikkeling die globaal voor schone en groene stroom zorgt.

Een ontwikkeling die verder gaat dan alleen mechanisch. Het draait om transitie, hoe wordt energie omgezet. Een vraag waar wij (Draftec), als gespecialiseerd engineering- en productiebedrijf voor equipment en systemen die wij leveren aan de maritieme industrie en offshore markt, ons iedere dag mee bezig houden voor al onze ontwikkelingen. En onze invalshoek focust zich op innovatie en integratie van de verschillende disciplines binnen de markt. En wij benadrukken dit door onze pragmatische en praktische aanpak. Hierdoor is het mogelijk om op maat gemaakte equipment te ontwikkelen, die efficiënt en gericht werkt. Deze werkwijze vereist een continue evaluatie over maakbaarheid en toegevoegde waarde voor onze klanten en de markt.

Als bedrijf zetten wij ons ook sterk in om duurzaamheid en milieubeheer in ons bedrijf te bevorderen, om zo onze voetafdruk te verkleinen. In samenwerking met onze klanten bewerkstelligen wij snellere, veiligere en efficiëntere manieren voor turnkey systeem oplossingen. Waardoor arbeidswerkzaamheden in kwetsbare omgevingen tot het minimum worden beperkt.

Daarnaast proberen wij hergebruik van materialen te stimuleren bij onze klanten en doen wij dit ook in onze eigen werkplaats. Hierdoor vinden er mooie modificaties plaats, waardoor de eigenschappen van de materialen en machines verbeteren en duurzamer worden. En samen met onze leveranciers werken wij eraan om niet-recyclebaar afval te verminderen en hebben we strakke richtlijnen voor de afvalscheiding.

Het belang van groene stroom is ons ook absoluut niet onbekend, wij kiezen er dan ook voor om zelf te kunnen voldoen aan onze energie behoefte door middel van geïnstalleerde zonnepanelen.

Er zijn mooie ontwikkelingen en strategieën om meer duurzaamheidsdoelen na te streven en ze tot uitvoering te kunnen brengen. En het delen van kennis is van groot belang. Zo vinden wij de partnering met WindDay een mooi initiatief om de samenwerking naar schone stroom tot een succes te maken.

WindDay website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024